11 mei 2023

Voor dit project, waarbij we de wegen voorzien van een nieuwe laag asfalt, werkt aannemingsbedrijf Tijssen samen met Vermeulen Groep. De specialisten van Tijssen zorgen ervoor dat er langs de wegen een rij gras betontegels wordt aangelegd, ook wel doorgroeistenen genoemd. Deze tegels zorgen ervoor dat de randen van de wegen langer heel blijven en dat de bermen niet beschadigd raken. Daarnaast draagt het bij aan de verkeersveiligheid, doordat auto’s niet direct in de losse grond of modder terechtkomen bij uitwijkmanoeuvres.

De voordelen van gras betontegels

Gras betontegels zijn een duurzame oplossing voor het beschermen van de randen van wegen en bermen. Doordat de tegels begroeid zijn met gras, passen ze goed in het landschap en zorgen ze voor een natuurlijke uitstraling. Bovendien zijn de tegels stevig en kunnen ze goed tegen een stootje, wat de veiligheid van weggebruikers ten goede komt. In bochten en op kruisingen zijn verbredingen van grasbeton blokken erg belangrijk omdat grote vrachtwagens vaak meer ruimte nodig hebben om te kunnen draaien.

Onze werkwijze

Bij Tijssen werken we altijd volgens een vaste werkwijze. Bij dit project beginnen we met het aanbrengen van een onderlaag van meng- en of betongranulaat. Vervolgens leggen we de gras betontegels op de juiste plek en zorgen we ervoor dat ze goed op elkaar aansluiten. Tot slot vullen we de ruimtes tussen de tegels op met grond, zodat het gras goed kan groeien en de tegels stevig blijven liggen.

Samenwerking met Vermeulen Groep

Het is altijd fijn om met Vermeulen Groep samen te werken. Hun ervaring in het aanbrengen van asfalt en onze kennis van gras betontegels zorgt ervoor dat we elkaar goed kunnen aanvullen. Samen zorgen we ervoor dat het project snel en efficiënt wordt uitgevoerd en dat de wegen er weer netjes bijliggen.

Meer informatie

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u meer informatie over onze projecten? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze werkwijze en wat we voor u kunnen betekenen.